Kunstwerk lijsten Amsterdam

Hoe wij uw lijsten maken of restaureren

Alle kunstwerken waar een lijst voor gemaakt gaat worden, worden eerst onderworpen aan een kritisch onderzoek. Zo nodig wordt uw kunstwerk schoongemaakt, gerestaureerd en/of voorzien van een nieuwe vernislaag. Wij werken samen met zeer deskundige restauratoren, zowel op het gebied van olieverfschilderijen als werken op papier. Neem contact op om uw wensen te bespreken.

Verguld en kleuren
In het atelier van onze lijstenmakerij wordt uw lijst op maat gemaakt, in de juiste houtsoort. U kunt onder andere kiezen uit esdoorn-, kersen-, noten-, beuken- en eikenhout. Na een zorgvuldige voorbereiding wordt de lijst vervolgens gekrijt, gekleurd, verguld en eventueel gepolijst. Voornamelijk het kleuren, krijten, vergulden (in goud en witgoud) en het zoeken van de juiste ondergrond (basiskleur) vereist een grote mate van vakmanschap, ervaring en het juiste oog.

Op papier
Uw kunstwerk op papier wordt, nadat het eventueel gerestaureerd, schoongemaakt en vrij gemaakt is van oude lijmresten, bevestigd op een zuurvrije ondergrond. Een dun laagje zelfgemaakte tarwelijm vorm de natuurlijke basis voor de hechting van de uiteinden (haartjes) van het Japanse papier. Nadat de lijm is aangebracht wordt uw kunstwerk pas bevestigd op de zuurvrije ondergrond. In combinatie met een goed passe-partout is uw werk dan uitstekend beschermd tegen mogelijke aantastingen of beschadigingen.

Olieverfschilderijen
Sommige olieverfschilderijen lenen zich goed om ‘vrij’ in te lijsten, vrij van de lijst. Andere kunstwerken lenen zich hier weer juist niet voor. Afhankelijk van het formaat, de kwaliteit en voorstelling zal er samen met u een keuze worden gemaakt op welke wijze het werk het beste ingelijst kan worden.

Fotografie
Het inlijsten van foto’s is een aparte aangelegenheid en kan op verschillende manieren ingevuld worden. Laat het kiezen van de juiste ondergrond en de juiste lijst voor uw fotowerk aan ons ervaren personeel over. Dit geldt zowel voor de professionele fotograaf als voor de particulier.